Kl°te-sensor

Posted by on 12:04, 16 July 2007 in Uncategorized | 3 comments

Een digitale sensor wordt vuil. Er komt stof op te zitten. Vroeger bij filmpjes was stof ook niet leuk, maar op de volgende dia zat ander stof. Op zo’n sensor blijft al het stof zitten want die wordt niet bij elke foto vervangen. Het resultaat is pas zichtbaar met toegeknepen diafragma. Als je dan in Photoshop automatic levels doet, zie je pas hoeveel stof je hebt. Hieronder het resultaat na de verschillende kuis-sessies (met de plakband-methode). De laatste twee foto’s zijn niet op f/32, maar op f/13 gemaakt. De eerste is zonder automatic levels (dat stof valt dus in het beeld zelf wel mee), en de tweede met. Echt schoon zal ik hem wel nooit krijgen. Misschien moet ik het eens laten kuisen, of zoals Danny doen: een andere body kopen…

3 Comments

  1. Hihi… en dan lacht gij ermee dat ik zo’n schrik heb van stofjes!

  2. “zoals Danny doen…” Ga je dan ook een D200 kopen?

  3. miljaar! Zelfs gecleaned is hij vuil… snip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *