Broedende merel in de tuin

Posted by on 12:05, 18 May 2008 in tuin | 5 comments

In onzen hof broedt sinds vorige week een merel. Maar OP de openstaande deur van ons tuinhuis!
Zeer vreemde plaats, want katten kunnen er makkelijk aan.
Anyway, vorig jaar gebeurde dit...
Onze papa had het nest er af gehaald en op de grond gegooid “Wat is dat nu voor een rare plaats voor een nest!”.
Maar een paar dagen later, lag het nest er weer boven op!
Ik ben ervan overtuigd dat binnenkort opnieuw de katten ermee weg zullen zijn. Als ‘t fotogeniek is, trek ik ‘t :-).
Hier zijn mijn foto’s van vandaag. Van wat verder fotograferen, zodat je kon zien dat ‘t een deur is, is niet gelukt. De reflectie van het raam was te hard, zelfs met polafilter…
GeAr_20080518_008
GeAr_20080518_015

5 Comments

  1. Ooooh, spannend! Ik duim voor je merel.Kan je niets in elkaar fixen zodat de katten er niet aan kunnen? (zoals de vele constructies in Bill oddie zijnen hof)

  2. Ja, ik ga me er volgend weekend eens mee bezig houden.Maar aan de andere kant: een snuggere merel plant zich voort, een domme slaagt daar niet in… Hoewel het fotografisch voordeel voor mij duidelijk is :-).De kans is toch reeël dat ik weer aan de slag ga met meelwormen als de jongen moeten gevoerd worden!

  3. Zulke foto’s vind ik veel leuker. Zo’n foto vertelt een verhaal (zie je uitleg), en blijft niet bij een mooi, maar verder erg technisch en dikwijls saai plaatje (zie al je andere uitleggen). Een knap tegenlicht blìjft niet boeiend.Verder vind ik dat je consequent moet zijn betreft exoten, en katten even vrolijk moet uitroeien als aziatische lieveheersbeestjes.

  4. hear hear stef! hear hear! 🙂

  5. Mooie foto met een verhaal. En de merel, hij broedt gewoon voort, ook als je der op minder dan een meter passeert, terwijl merels anders toch zo schuw zijnpp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *