Nieuwe dinges: het is in de mode!

Posted by on 16:53, 27 May 2008 in insecten, Materiaal, natuur, TV | 2 comments

Ik heb sinds zondag mijn nieuw statief, sinds deze voormiddag mijn nieuwe filterset (van Lee, maar ik verkoop ‘m), en Stephanie stapte gisteren over van Sony naar Canon. Verder ging gisteren ook het nieuwe Springwatch-jaar van start. Elke avond van maandag tot donderdag, 21-22u op BBC 2. En dat 3 weken lang! Ik ken geen TV-programma dat ik geweldiger vind…
Vanavond ging ik met Stephanie fotograferen in ‘t Gentse, de Sterre! Morgenvoormiddag ga ik ook, voorlopig nog alleen. Een verslagje van het nieuwe statief volgt ongetwijfeld, ik denk dat ik zo meteen zelfs al een half scherm vol kan typen… ‘t Bevalt namelijk uitstekend!
Over de foto’s dan:
We zochten leuke plantjes, en vonden bevertjes (mijn lievelingsgras), maar opeens zag ik een blauwtje zitten! Het vloog af en toe op, maar het in beeld brengen is toch nog redelijk gelukt… Ook een klein zwevertje kwam toevallig in beeld omdat ik het vlindertje bestudeerde.
Ik ben zelf vooral van het zweefje (ik denk Sphaerophoria scripta, een mannetje is het in ieder geval…) fan.

GeAr_20080527_008
GeAr_20080527_009
GeAr_20080527_011

2 Comments

  1. Het zweefje is idd de beste foto die er bij zit. Het eerste blauwtje mag er ook wel zijn.Het 2de vind ik niet geslaagd, de vlinder liet te graag zijn poep zien he…

  2. Als ik zou mogen kiezen zou ik voor de eerste gaan, die vind ik zelf de mooiste.Mvg, Gerard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *