De Gaume, nogmaals

Posted by on 19:08, 4 June 2008 in fietsen, natuur, planten | 5 comments

Dit weekend ging ik opnieuw naar de Gaume!

Deze keer met Klaas, met als doel een kampplaats te regelen op het militair domein van Lagland (geen moeite doen, ‘t is al volzet). Dat het ERG vet wordt, staat als een paal boven water.
Enfin, nu naar de foto-zaken, want we hebben er ook gefotografeerd natuurlijk. Met de fiets op de trein, fluovestje en helmpje aan, en dan eerst zaterdag wat rondcrossen en adderwortel fotograferen, om dan zondag bosdoorntje te gaan zoeken. Dat laatste lukte maar niet, ondanks de goede locaties die we daarvoor doorkregen…
De adderwortels:

GeAr_20080531_133
GeAr_20080531_117
GeAr_20080531_096
GeAr_20080531_129

Gelukkig konden we ons amuseren met een heuse “zwAANVAL” en wat fijne vogelnestjes (een orchidee, geen nest van een vogel).
Die zwaan, dat was werkelijk een waar schrikbewind-beest! We hadden onze fietsen, met baggage, op slot gezet aan de rand van het meertje. Toen zochten we het bosdoorntje, en kreeg de zwaan ons in ‘t oog. Hij (het mannetje, om zijn vrouwtje en kroost te verdedigen), zwom imposant op ons af. Hij peddelde met zijn twee poten tegelijk, zodat hij met stevige stoten het water opstuwde iedere keer hij duwde. Toen ik naar de oever van het meertje afzakte met statief en macrolens, onderweg de spiegelopklap uitzettend natuurlijk), kreeg hij mij in het oog en ik stond nog niet gauw klaar, of hij begon op me af te vliegen.
Mijn manuele scherpstelreflex was gelukkig de goeie: meteen scherp! Wel maar één foto, want ik ben moeten vluchten :-).

GeAr_20080601_141
Daar ging het natuurlijk om: de kroost beschermen!
Die was erg schattig trouwens:
GeAr_20080601_143
GeAr_20080601_150
En toen natuurlijk, op een boogscheut daarvandaan, vonden we de vogelnestjes. Eerst vond ik er één (en een scheve grote keverorchis, totaal niet fotogeniek). Dus ik riep Klaas “Kijk, dat is een vogelnestje!”. En Klaas wreef zijn ogen eens uit, en vond er instant nog een stuk of 50, een paar meter verder. 🙂
Uitgebreid gefotografeerd door ons natuurlijk, maar de flitsfoto’s lukten maar niet zoals ik het wilde… Dan maar zonder flits, en 4 seconden belichten als de wind even ging liggen!
GeAr_20080601_186
GeAr_20080601_156

5 Comments

  1. Mijn mening:De laatste foto van de adderwortel is prachtig! De eerste is ook leuk… De zwaanval is weer een echte topper(echte WOW-foto) maar de andere zwanen wat minder, de eerste van de vogelnestjes is ook wel leuk.groetjesPJ

  2. Schone foto’s Gert! Ik vind vooral de adderwortel knap gedaan.groeten,Andries

  3. Voorkeur voor de eerste en de tweede adderwortel. Maar heb je die ringoogparelmoervlinder die op die 2de zat weggekloond? :-)Die zwaan is ene a la Ludo Goossens he. Kijk es aan!

  4. Ik ben vooral fan van: adderwortel 1, 2 en 4. 4 vind ik heel fijn met de mooie zachte onscherpte in de uit-de-focus-liggende meeldraden/bloemdelenVerder: de attackzwaan is de beste in die reeks. De zwaan met babys is nogal gewoontjes.Nog verder: het 2de vogelnestje!!!

  5. Dank je wel allen!De twee foto’s met de jonge zwaantjes zijn idd niet zo geweldig, maar hey, ik heb een 180mm macro, geen 300 en convertors :)Ik ben zelf vooral fan van de eerste adderwortel!Keep posting!Gert

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *