Aperture 2.1!!!

Posted by on 18:21, 14 June 2008 in Software | 6 comments

Al anderhalf jaar gebruik ik Apple Aperture. Eigenlijk dus al vanaf het moment dat ik van analoog naar digitaal overschakelde. Eerst 1.5 en toen 2.0 uitkwam, ben ik dat gaan gebruiken. Ondertussen is er al een tijdje een update naar 2.1 die ik ook al enkele weken gebruik. Maar ik ben een dikke foeierd! Ik gebruikte jarenlang een illegale versie…
Daar is sinds vandaag verandering in gekomen: ik heb Aperture gekocht!
Het is een zéér compleet programma, dat alles kan wat ik wil doen met mijn foto’s. Niet alleen de RAW’s bewerken, maar ook stofjes weghalen, kleuren subtiel per tint aanpassen, verscherpen, het aanleggen van een logische, doorzoekbare database, key-words toevoegen, … En allemaal zonder aan de RAW zelf te komen: de bewerking wordt opgeslagen en toegepast op het moment dat je je foto exporteert, bv naar jpg. En allemaal met intuitieve sneltoetsen, snel, grondig, …
Een beetje de Apple-versie van Adobe Lightroom. Wellicht kunnen deze programma’s ongeveer hetzelfde, maar mijn voorkeur gaat uit naar Aperture, omdat ik dat nu eenmaal al erg goed ken.
Leve Aperture!!
Foto 865
Foto 866
(foto’s met webcam gemaakt)

6 Comments

  1. seeing to his face:guess someone is happy!lol:)

  2. Hooooooow man legaal!!!!!!!

  3. Gert gaat legaal.En, waar hebt ge het gekocht? Ebay of een echte winkel 😉

  4. Ik gebruik lightroom voor de mac, dus aperture is niet echt de lightroom voor de mac hoor!Lightroom is gewoon een categorie apart, een categorie hoger dat mijn huidig macje in performance nog niet aankan 🙁

  5. Ik bedoelde “lightroom, enkel voor mac”.Ik vind trouwens niemand die beiden zéér goed kent en kan vergelijken. Maar dat doet er niet toe :).Gekocht via de online Apple Store!

  6. Fré is nu ook nr Aperture gegaan, omdat hij vond dat dat sneller draaide op zijn Mac dan Lightroom…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *