Regennacht in Gent

Posted by on 16:18, 13 January 2009 in landschap, nacht, natuur | 0 comments

Gent is een leuke stad. Zelfs bij regen. Daarom gingen PJ en ik gisterenavond de natte duister in, om wat nachtopnames te maken. Bij helder weer is dat écht fan-tas-tisch. Je sluiter een paar minuten open, dan een paar minuten extra wachten omdat je toestel aan “hot pixel reduction” doet (zie hier). Kijken of de belichting goed was, en opnieuw dan maar!

Graag had ik ISO 50 of een ND-filter gehad natuurlijk. Maar wacht eens? Mijn compactje heeft beiden! Ingebouwd! Jammer genoeg zijn daarbij sluitertijden beperkt tot 15 seconden…
Zie de compact-blog hiervoor.

Nu dus met de 20D en sluitertijden van rond de 90sec. Erg veel straatverlichting, maar de Coupure geeft toch een beetje een romantisch nachtbeeld. Niets aan, alleen een ander type beeld dan overdag. Ook heel makkelijk te doen, enkel een statief en een toestel nodig!

GeAr_20090112_258

GeAr_20090112_259

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *