Rot-fruit-experiment

Posted by on 21:35, 5 February 2009 in insecten | 3 comments

Gisteren dacht ik: waarom doe ik niet eens iets leuks op een woensdag? Dus ik zocht een hoop gerief bij elkaar, inclusief een rotte appel die buiten lag, en zette een mini-macro-studio op. Om de 15 minuten ging ik eens kijken of er al fruitvliegen op mijn appel zaten. Eéntje wel, en toen maakte ik deze foto:
GeAr_20090204_264
Nog lang niet wat ik wilde, maar meer zat er niet in zolang de beestjes niet meewerkten. Ze zijn echt wreed minuscuul, een millimeter of 2-3 lang schat ik.
Ik had dus mijn 90mm macro (focus op 1:1 gezet) + 68mm tussenring gebruikt. Toch nog niet genoeg, vond ik…
Dan dus nog maar de 50mm erop gezet (omgekeerd, gediafragmeerd tot 2,8 voor extra scherptediepte). En scherpstelling op oneindig, anders moest ik te dicht op de vlieg zitten. Vandaag na schooltijd heb ik één foto kunnen maken. Gelukkig vind ik die meteen goed, want scherp! Kijk maar naar de 100% crop eronder!
Gert
GeAr_20090205_271
GeAr_20090205_271 (1)

3 Comments

  1. niiiiiiiice!!!!Heel ferm gedaan!

  2. tof! die frontale vind ik anders ook wel origineel. cropje daarvan zou ook wel mooi resultaat geven denk ik.Hoe maak je de 50mm vast? met tape of met een tussenring?

  3. Ik doe dat met tape, dat is het goedkoopste 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *