wintermacro’s

Posted by on 1:59, 12 February 2009 in natuur, paddo's, planten | 1 comment

Ik ging met mijn huisgenoot Daan (Vleermuis-Daan) naar de Bourgoyen. Daan zou me “meters sneeuwklokjes” laten zien. Helaas bloeide er nog geen enkele, en regende het licht, redelijk of niet de hele tijd. Dan fotografeerde ik maar Judasoor en een zwammetje (Waaiertje?).
Ook namen we wat takjes van een bloeiende hazelaar mee. Om thuis in studio te doen.
Eerst de zwammen.
Judasoor: vrij saaie foto, maar toch een erg duidelijke soortopname. Het waaiertje vind ik persoonlijk toch wel geslaagd, wegens de diepte die erin zit, en toch een leuke compositie.

GeAr_20090211_411
GeAr_20090211_409

Dan thuisgekomen: eerst flitsfoto’s (vrij saaie foto’s eigenlijk…) van de mannelijke bloeiwijzen (vrouwelijke waren tegen dan verdroogd), en toen probeerden we (=Maarten en ik) nog uit of we de pollen zelf er konden bijkrijgen. Dat lukte niet schitterend, maar wel een beetje…

GeAr_20090211_485
GeAr_20090212_487

One Comment

  1. Toch knappe resultaten hoor Gert!Die laatste hazelaar vind ik best nog goed gelukt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *