Sensor Poetsen

Posted by on 22:24, 1 March 2009 in Materiaal, Software | 4 comments

Een grote sensor wordt vuiler. Logisch, want hij is groter!
Mijn sneeuwklokjesfoto’s zijn zo gemaakt:
_MG_8700
Toen ik de eerste keer kuiste (sensorswab met eclipse-vloeistof), schoot ik in de lach:
_MG_8702
En op ‘t einde (7 keer gekuisd) zag het er goed uit:
_MG_8708
Uiteraard poets ik dan ook ineens mijn spiegel en matglas, en het spiegelhuis. Dat scheelt wel duidelijk. Ik gebruik de eerste keer een (dure: 2,7 euro ‘t stuk) sensorswab, en daarna altijd stofvrije doekjes (Pec-pad, 9,35 euro voor 100).
De methode van deze testfoto’s is eenvoudig: een foto nemen van een verlicht object op 5 cm afstand van je lens met diafragma volledig dicht, scherpstelling (manueel) op het dichtstbij en bewegen tijdens te opname. Dan kan je je stofjes goed zien. Daarna in Photoshop “automatic levels” en je krijgt bovenstaande beelden (Appel-Shift-L). Dan springt het stof er duidelijk uit!

4 Comments

  1. IEK!!! Komt ge mijne sensor in Wenen ook eens poetsen?

  2. 2e foto is lachen! 🙂 mag ik id week ook eens langs komen :p?

  3. Gebruik dan toch de arctic butterfly! ;-)Werkt schitterend, rap en kan je zo veel gebruiken als je wil!.Ik ben daar alvast een fervent gebruiker van.Kost ook maar iets van een 30-40 euro dacht ik.

  4. hmja, misschien moet ik ‘t maar eens overwegen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *