Heikikkers

Posted by on 2:32, 24 March 2009 in amfirepti, natuur | 6 comments

Afgelopen zondag trok ik met Klaas en Danny naar het Groot Schietveld. Doel: Heikikkers. De mannetjes worden in het voorjaar één weekje blauw. Lang niet alle mannetjes zijn echt felblauw, en het duurt maar een week. Kwestie van wat geluk en op het juiste moment gaan. Gelukkig kent Danny dat gebied op zijn duimpje. Hij weet er ook alles exact zitten (“Hier rechts zit dadelijk roodborsttapuit”). Het weer zat wat tegen, en dan roepen de heikikkers niet. Dan zijn ze dus nog moeilijker te vinden. Daarbij waren ze al een week bezig met roepen, en overal waren al eieren te vinden. De voortplantingstijd liep dus echt op zijn einde. Eerst dan maar “snel wat adders gaan fotograferen”. Héél erg leuk, ook gevaarlijk, en fatsoenlijke resultaten:
GeAr_20090322_841 (1)
GeAr_20090322_867

Toen vonden we gelukkig toch ook nog heikikkers. Een nat pak, zonnekap vol water, rijstzak kletsnat. Maar wel leuke foto’s!
GeAr_20090322_914
GeAr_20090322_908 (1)

6 Comments

  1. Een hele namiddag in een ven gestaan dat juist iets dieper was als mijn botten hoog waren en niets noemenswaardig kunnen fotograferen. Vorige week zaten er massa’s hemelblauwe kikker te kwaken rondom mij, deze zaterdag was het al allemaal gedaan… Ik denk dat ik dus met recht en rede kan zeggen: JALOURS!!!

  2. Maar eerlijk: bij mij zagen ze precies wel blauwerder.. :S Maar dat hangt van beest tot beest af natuurlijk…

  3. Verdomme verdomme,ik heb het weeral door ik ben weeral eens te laat voor blauwe heikikkeit jaar!Grmbl….

  4. Stoere dinges Gert!

  5. Knap man!!!!Ook ik heb het volledig gemist…Volgend jaar dan maar :-)Ik ben jaloers 😉

  6. die adders zijn anders ook niet mis. Goed begonnen, ‘t voorjaar…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *