Maten en gewichten

Posted by on 20:07, 5 October 2009 in Materiaal | 2 comments

Deze keer geen foto’s. Ik kocht een nieuwe fotorugzak, en heb van de gelegenheid eens gebruik gemaakt om te wegen wat ik eigenlijk allemaal meesleur.
Standaard is dat:
Body, macrolens, telelens, groothoeklens, flitsen, rijstzak, reflectieschermen en natuurlijk statief. Ook nog wat kleine accesoires zoals reservebatterijen, hoekzoeker, … Doe eerst eens een gok naar het totaalgewicht, dan weet je straks of je in de buurt zat.
En dat alles tot voor kort in de Lowe Pro Photo Trekker Classic; en sinds vandaag in de Tamrac Expedition 7x. Géén Lowe Pro deze keer dus!
De nieuwe tas is iets minder groot binnenin en heeft minder plaats voor rijstzakken, jassen, enz. Ze weegt ook 634 gram méér. Maar toch kocht ik ze, vanwege het véél beter draagsysteem dan mijn oude tas. Lowe Pro heeft ook van die tassen, maar die zijn duurder, ook tweedehands.
Goed, gewichten nu:
In totaal (ook incl statief) neem ik 13,1 kg mee! Soms gaat nog een tweede rijstzak mee, dan komt er een kilo bij.
Jeroen wees me al op GuraGear. Héél interessant, maar wel meer dan dubbel zo duur (weliswaar een kleine kilo lichter).
Helaas ook slecht nieuws: Een kapotte flits. Mijn 2de flits ging stuk op de dag dat ik mijn 3de flits kocht. Dus ik heb er opnieuw slechts 2 werkende. Ooit uitgelopen batterijen (vorige eigenaar), en stuk dus. Gelukkig is de vader van m10 héél bedreven, en samen zijn we erin geslaagd de flits open te maken, de juiste contacten te lokaliseren, draadjes te solderen en te testen of hij nog werkt als hij externe voeding via die draadjes krijgt (6 Volt). Alles werkt nog! Nu is het kwestie van een batterijpak te maken waar vier AA’s inkunnen en die te verbinden met die draadjes. Dan heb ik weer 3 flitsers! Toch nog goed nieuws dus.

2 Comments

  1. 13 kilo!!Ja maar ge zijt dan ook nen beer van nen vent he 😉

  2. Een fotorugzak of een peuter meesleuren is blijkbaar even zwaar. Nu begrijp je waarom wij zo'n minidigitaal dingske hebben voorlopig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *