Portretjes

Posted by on 22:16, 16 November 2009 in Materiaal, portret, Software | 4 comments

Ik kocht een tweedehands portretlens, met de bedoeling een aanvulling te hebben op de 50/1,8 voor “weinig-licht-binnen-fotografie” van mensen. Deze nieuwe lens, de 100/2 overtreft mijn verwachtingen. Ze is nòg scherper dan ik had verwacht. Enfin, van zo’n lens verwacht je twee dingen: SUPERscherp bij een paar stops diafragmeren (dus f/4-5,6) en wat soft bij f/2, wat bij f/2,8 al heel goed opgelost is. Niet juist dus voor deze lens. Vlijmscherp, ook op f/2.
Meteen Nik Software’s Silver Efex Pro wat uitgetest en het effect is wonderlijk. Enfin, ik heb erg weinig ervaring met Zwart-Wit, én met portretten, én met Siver Efex Pro. Maar toch vind ik dat het beeld er mag zijn.

GeAr_20091116_488
Technisch: flits op toestel en flits op tafeltje (naar boven gericht). Beide flitsers voorzien van een snel-snel gemaakte diffusor uit papier en plakband.

4 Comments

  1. Je hebt het onderwerp alvast goed weten te kiezen. Daar begint het tenslotte bij.

  2. hij heeft dan ook lang gezocht naar het juiste onderwerp hé ;-)mooi gedaan trouwens.

  3. Maar het heeft geloond!Nu zijn boomkikkerdroom nog!

  4. supermooi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *