Over opgeven…

Posted by on 10:34, 21 December 2009 in natuur, vogels | 5 comments

Gisteren ging ik naar Oostende, om steenlopers en dergelijke in de sneeuw te fotograferen. Maar het water stond te hoog, en erwas niks komma nul te zien. Ik dacht, ik geef niet op, en belde naar Jonas M., JNM’er die in Oostende woont. Van hem hoorde ik dat ik waarschijnlijk aan de vismijn meer succes zou hebben, dus ik naar ginder met de kusttram. Daar helaas ook niks te zien. Ondertussen werd het al wat donker en had ik nog geen enkele foto gemaakt. Zelfs geen slechte…
Gelukkig begonnen in de verte allemaal meeuwen te vliegen, en met de wolken op de achtergrond werd dat nog leuk. Dus ik heb één enkele foto (van de 5 die ik maakte) die niet superslecht is. Het is een beetje Ruben-Smit-achtig, maar dan een type foto’s van hem die ik niet altijd héél goed vind. Ik heb er dus zelf ook mijn twijfels bij of ik deze foto wel ok vind…
Ik heb de hele tijd gedacht aan opgeven, maar ik ging toch door. Of ik dat onder gelijkaardige omstandigheden opnieuw zal kunnen opbregen, weet ik niet…

GeAr_20091220_005

5 Comments

  1. Ik vind 'm wel OK 🙂 Mieke

  2. ik neem aan dat je daarvoor de vrieskou moest trotseren! (respect!) De foto ziet er eerder zomers uit, met dat oranje-roze licht…

  3. En gebruik je bij dit soort beelden misschien ook een polarisatiefilter? Of doe je die later in een foto bewerking programma gebruiken?

  4. Dank jullie!Ik heb geen polarisatiefilter voor deze lens (Sigma 100-300), omdat die te duur is. Deze foto is een crop, en ik maakte de meeuw volledig zwart, verder is hij onbewerkt.

  5. goed dat je niet opgaf.maar was er echt niets om te fotograferen? zelfs geen beestje op een golfbreker of zo?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *