Vogels op Düne

Posted by on 18:05, 31 December 2009 in natuur, Vakantie, vogels | 1 comment

Vandaag weer slecht weer (wel minder stormweer!) dus opnieuw geen al te vette foto’s. Weinig en slecht licht, dus alles op ISO 800. Dat geeft ruis, dus meer nabewerking. Ik maakte twee (heel slechte) zeehondfoto’s vandaag. Met de GSM wel een paar goeie van een jonge zeehond. Hij was erg mager, klein en gebocheld. Toen we hem dichter bekeken, concludeerden we dat het een gewone zeehond moest zijn. Alle andere zeehonden op dit moment op Helgoland zijn grijze zeehonden, een andere (grotere) soort. Misschien zijn we mis, maar hij zag er erg slecht uit. Morgen waarschijnlijk dood…
Ik nam dus enkel foto’s van strandlopers: Drietenen (mislukt, of toch niet fatsoenlijk genoeg om te tonen), iets onbekend (later meer) en paarse strandlopers. Die bleven het best zitten, en zaten ook nog eens stil. Een flits ware handig geweest, maar het lukte toch!

GeAr_20091231_717 - Version 2 - Version 2

GeAr_20091231_741 - Version 2

One Comment

  1. die tweede is echt mooi.bij die eerste stoort de achtergrond me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *