Laatste Helgoland-dag

Posted by on 2:13, 2 January 2010 in natuur, Vakantie, vogels | 2 comments

Allereerst wens ik alle lezers van harte een gelukkig nieuw jaar. Ik heb ineens ook voornemens: sneller mijn foto’s verwerken en op Ranaphoto.net zetten is de belangrijkste (op fotografisch vlak toch).
Goed, vandaag was de laatste dag op Helgoland. Het weer was iets beter: weinig wind en af en toe een streepje zon. De ISO kon een deel van de tijd op 400 of 500, terwijl sluitertijden toch nog 1/320 tot 1/800 bleven bij f/7,1 tot f/9. Voor wie dat niet begrijpt: meer licht, minder ruis!
Zeehonden, zelfs de jongen, geraak je beu. Ze liggen uiteindelijk maar wat te liggen en zijn makkelijk te benaderen. Bovendien zitten er op Helgoland vaak verschillende fotografen rond dezelfde zeehonden. Allemaal dezelfde foto’s, naturfotografen-forum.de staat er vol mee. Het blijven goeie foto’s hoor, maar na een paar dagen zeehonden fotograferen is de fun er wat af, toch zeker bij slecht licht.
Vandaag dus opnieuw vogels. Er liepen veel meer mensen rond dan gisteren dus de vogeltjes werden vaak opgejaagd. En uiteraard meestal als ik er net dicht genoeg bij zat.
Uiteindelijk lukte het af en toe, en op het einde zat ik op minder dan 3 meter van de rustende paarse strandlopers. AL mijn batterijen waren tegen dan echter leeg… Gelukkig kon ik nog nipt een paar tientallen foto’s maken zonder autofocus. Toen was het uit met de pret.
Op de boot Helgoland-Cuxhaven zochten we een strategisch plekje uit, zodat we stiekem stroom voor onze laptop konden aftappen en foto’s selecteren en bewerken. Dat is nodig want het duurde al gauw 2u.
De te bloggen foto’s zijn dus al geëxporteerd en de tekst van dit bericht typte ik al in de auto op de iPod! Ik ben modern!
Onderweg nog een uur vertraging gehad door een platte band op 30 km van huis…
Nu in bed en maandag weer lesgeven.

GeAr_20100101_838
GeAr_20100101_908 - Version 2 - Version 2 - Version 2 - Version 2
GeAr_20100101_890 - Version 2 - Version 2 - Version 2
GeAr_20100101_878 - Version 2 - Version 2 - Version 2
GeAr_20100101_763 - Version 2 - Version 2

2 Comments

  1. Einen zehr scheunen sanderling! Das was nicht gemakkelijk met 300+1,4 en zonder flits!

  2. Dit zijn heel mooie foto’s!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *