Gefilosofeer

Posted by on 22:16, 28 January 2010 in filosofie | 1 comment

(Voor je op alles klikt, het gaat vooral om de laatste link!)
Jeroen begon ermee. Hij ried aan om de podcasts van Brooks Jensen (van Lenswork) te luisteren op zijn blog. Dat deed ik. Brooks Jensen ried me dan aan om het boek “On Writing” te lezen, van Stephen King. Een boekje over schrijven (hij is een erg bekend fictie-auteur). Hoe schrijf je, hoe doet hij het, waar let je op, hoe evolueerde hij van kleine jongen tot schrijver. Brooks zei “vervang alles wat met schrijven te maken heeft door fotografie-dinges, en het verhaal gaat perfect op.” Ik ben ‘t aan ‘t lezen in pdf, erg aan te raden en Brooks heeft gelijk. Inspirerend en onderhoudend!
Vandaag kwam ik via Belgium Digital op een blog terecht, waar ik al snel werd doorverwezen naar deze interessante gedachtengang.
Het komt hierop neer: zeik niet, koop niks nieuws en leer goeie foto’s maken met wat je hebt aan materiaal.
Iets wat in elke fotografiecursus vermeld staat, maar hier wordt het erg goed benaderd, zodat je zegt: “Verdikke, ik heb helemaal geen “Handstrap E-1” nodig, ik heb nodig om eens buiten te zijn en eens een foto te maken!”

Ik heb trouwens een nieuwe tele sinds een paar weken, had ik dat al verteld? 🙂

One Comment

  1. hey Gert,ik vroeg me af vanwaar die hits langs je blog kwamen! Merci :-)In al die jaren heb ik geleerd dat je op een dag moet zeggen "OK, ik heb één en ander, misschien moet ik het nu eens goed gebruiken" in plaats van te blijven zoeken naar het mooiste, beste en vooral meest betaalbare materiaal…eigenlijk is dit een voorspelbare reactie, want niemand geeft graag toe dat hij op z'n minst evenveel belang hecht aan zijn materiaal als aan zijn foto's.Ikzelf kan er toch niet aan weerstaan om me zowat jaarlijks over te geven aan een vlaag van koopwoede 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *