Tele te koop

Posted by on 14:48, 6 March 2010 in Materiaal | 1 comment

Op Helgoland ging mijn telelens (Sigma 100-300 f/4) een beetje los staan. “Der zit spel op” zoals men zegt: speling tussen de twee delen waaruit de buitenkant van de lens bestaat. Jeroen heeft dezelfde lens en kwam het ook ooit tegen. Eens gerepareerd, kwam het niet meer terug. Met andere woorden: Het komt blijkbaar vaker voor bij deze lens, maar wordt door Sigma opgelost.
Ik bracht ze binnen bij Focilux in Gent (goeie service!!!) en sinds deze week is ze gerepareerd. Omdat ik ondertussen zijn lichtsterkere broertje heb, ga ik deze verkopen. Het geld kan ik mooi gebruiken, anders hield ik ze.

De Autofocus is met grote A: ERG snel en goed! Ik maakte er al mijn Helgolandbeelden mee (toch de tele-foto’s). Scherpte is top. Hieronder een voorbeeldje (zonder verscherping) in verkleinde versie en op 100% ingezoomd, met een 5D.

GeAr_20090524_1786 (1)

KLIK op fotootje voor vergroting:
GeAr_20090524_1786

Dan een fotootje van de lens zelf. Zoals te zien zijn er rond de statiefvoet duidelijke gebruikssporen. Typisch de EX-coating van Sigma die loskomt. Absoluut geen negatief effect op werking of gebruik.

GeAr_20100306_1545

Het is de oudere versie voor Canon: niet-DG. Ze komt met statiefvoet, stevige tas, zonnekap, doos en instructiepapieren. De nieuwe versie (wel-DG dus) kost nieuw een dikke 1000 Euro. Ik heb nog nergens gelezen dat het verschil tussen niet- en wel-DG zichtbaar is.
Ik weet wat ze waard is, dus geen mails met een zever-bod naar opwijk@GGGmail.com (vervang “GGG” door “g”) aub. 🙂

Bied maar!

One Comment

  1. Tele verkocht!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *