Watervlo

Posted by on 23:24, 1 March 2011 in Binnenstudio, Focus-stack, howto, supermacro | 1 comment

Ik had al een keer of 4 geprobeerd om watervlooien te fotograferen. Het probleem erbij is dat ze bewegen. De scherptediepte is ook te beperkt, dus stacken is de enige optie. Vandaag is het eindelijk gelukt: draagglaasje van een microscooppreparaat, daarop weinig water met daarin een watervlo. Na een tijdje wordt ze af en toe wat rustiger en kon ik de nodige 7 foto’s nemen. Die zijn dan gestacked (Zerene stacker). Het kan zeker nog beter, maar voor vandaag is 3u genoeg geweest. Misschien morgen nieuwe poging :-).

De Howto vind je hier.

One Comment

  1. Mooi werk.
    Niet zo’n boeiend beeld van kleur maar wel een duidelijke watervlo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *