Noord-Oost Frankrijk – Deel 2

Posted by on 22:07, 10 July 2011 in buiten, HDR, insecten, landschap, planten | 3 comments

Vervolg van de foto’s. Totaal niet in chronologische volgorde, maar dat heeft weinig belang. Eerst nogmaals de Apollovlinder. Ik ga ‘t blijven zeggen: een wonderlijk mooie vlinder. Daarna een eikenpage, een veenhooibeestje en tot slot nog een sfeerfoto van de grote muggenorchis ‘s ochtends. Die laatste is misschien wel mijn favoriet van alle foto’s van de trip…

GeAr_20110706_24446

GeAr_20110708_24569

GeAr_20110705_24204

GeAr_20110705_24160_HDR

3 Comments

  1. Uw orchissen zijn inderdaad heel erg goed geworden. Dat had ik nooit gedacht toen ik het ruwe beeld zag. Een uitgebreide “How To” daarvoor lijkt me interessant.

    • Wel:
      Ter plekke probeerde ik om de voorgrond in te flitsen, maar dat gaf sowieso een donkere strook tussen voorgrond en achtergrond (de lucht). Maar gedurende de testfoto’s (zonder flits eerst) had ik genoeg materiaal voor een HDR te maken. Dat heb ik dus gedaan (zonder de flitsfoto’s te gebruiken dus). Dus een HDR (met HDR efex PRO van Nik Software), waarbij ik bewust heb gekozen om een deel van de lucht overbelicht te laten. Op die manier lijkt het nog enigszins natuurlijk. Want HDR is er snel over vind ik.

  2. mooie foto’s !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *